Interview met de New York fotografe Erica McDonald

zo, 29/09/2013 - 12:26 -- Wyke
Erica McDonald

Voor PhotoQ heb ik de New Yorkse fotografe Erica McDonald geïnterviewd. Zij besloot acht jaar geleden om haar carrière als yoga lerares en banketbakker op te geven, naar New York te verhuizen en haar hart te volgen en fotografe te worden. En niet zonder succes! Ze geeft inmiddels les op Colombia University, doet opdrachten voor onder andere New York Times, Wall Street Journal en Rolling Stone, heeft het online fotografie platform DEVELOP Photo opgezet, maakt vrij werk dat op dit moment te zien is op Photoville in Brooklyn én ze heeft het programma van het OP-festival van vandaag samengesteld: het online filmfestival over fotografie, dat vanuit Amsterdam wordt georganiseerd. De foto is van Erica is gemaakt door Nancy Siesel

Bringing the Zen into business

vr, 27/09/2013 - 11:11 -- Wyke
meditatie

In Amerika is het inmiddels heel normaal om de dag te beginnen met meditatie. Niet thuis voordat je de deur uitgaat, maar op kantoor voordat je aan je dag begint. Net zoals het heel normaal lijkt te worden om als bedrijf yogalessen aan te bieden aan je werknemers. En wel om dezelfde reden: het verhoogt de productiviteit, zorgt voor een betere focus en boort de creativiteit aan.  Lees hier het artikel dat ik voor Tedx schreef over Putting the Zen into business.

Working from the 'coffice'

vr, 23/08/2013 - 17:07 -- Wyke
coffice

Als je in New York een gemiddeld café binnenloopt, zie je een zee aan laptops waar mensen geconcentreerd achter zitten te werken. De coffeeshop is de nieuwe kantoortuin geworden en het wifi-wachtwoord hoort net zo goed bij je bestelling als een iced espresso of een Chai latte. Het is de ideale plek om 'out of the house' (of 'out of the office')  en 'onder de mensen' te komen en dat is precies wat je nodig hebt om tot creatieve ideeën te komen. Lees mijn nieuwe blog hierover op TedX.

Licht in de tunnel

ma, 19/08/2013 - 06:12 -- Wyke
park tunnel

Een zekere onrust ligt altijd op de loer in New York City. Omdat er zoveel te doen is, mis je altijd meer dan dat je uiteindelijk meemaakt en omdat het einde van mijn zomer hier nadert, wordt de lijst van dingen die ik nog wil doen langzaam groter dan het aantal dagen dat nog resteert. Mijn overvolle, dubbel geboekte agenda die bij New York hoort, wordt er dan ook niet leger op. Toch zei ik meteen 'ja' toen mijn vriendin E. me smste met de vraag of ik de volgende ochtend meeging naar Park Avenue Tunnel, terwijl ik geen idee had waar ze het over had en terwijl ik tal van andere activiteiten had gepland, waaronder een verhuizing van Clinton Hill naar Park Slope. De reden van mijn 'ja' lag in twee simpele woorden: 'laatste kans'. Iets wat in mijn hoofd op de één of andere manier altijd vertaald wordt met 'niet te missen' of, zoals Frank Sinatra al zong, I wanna be a part of it! New York, New York!

Valerie June

za, 17/08/2013 - 05:55 -- Wyke
Valerie June, City Winery

I never really learned how to play the guitar. I just started to play around my voice. That's all.” Dat zei Valerie June gisteren tijdens haar concert in City Winery, een dag nadat haar CD Pushin' against a stone verscheen. En ik begreep meteen wat ze bedoelde: haar stem is zo krachtig en herkenbaar, dat de gitaar (of de banjo) bijna alleen maar als achtergrondgeluid dient. Alles draait om haar stem en haar lang gerekte zuidelijke accent. 

Fire Island

ma, 05/08/2013 - 21:31 -- Wyke
Fire Island

De kapitein zegt dat jullie daar niet mogen staan,” De jongen die net onze koffers op een grote berg in het ruim heeft gestapeld, kijkt ons verontschuldigend aan. Hij geeft geen verdere uitleg, maar het zal iets met veiligheid te maken hebben. We staan bovenaan de trap op het dek van de veerboot, die ons naar Fire Island brengt. Tegenover ons zit een zee aan goed gevormde mannenlijven. Hun gezichten zijn naar ons toegedraaid, maar ze gunnen ons (drie meiden met gebruinde lijfen en wapperende haren) geen blik waardig. In plaats daarvan bewonderen ze elkaars opgepompte spieren en afgetrainde buiken. En wij bewonderen mee.

NewYorkCityLiz

do, 01/08/2013 - 19:13 -- Wyke
New York Instagram

Ondertussen schrijf ik ook voor TedxAmsterdamWomen. Dit jaar vindt de vierde editie plaats van dit evenement en om dat te vieren is vandaag de nieuwe website online gegaan met twee  blogposts van mijn hand. De eerste gaat over NewYorkCityLiz, een meisje dat van Instagram haar werk heeft gemaakt en (net als ik) geobsedeerd is door New York City. De tweede gaat over Visual Social Media.

Yoga Bitch

di, 23/07/2013 - 22:27 -- Wyke
Brooklyn Bridge New York

“Het is volle maan vandaag en dan zijn we altijd vol met energie. Alleen is het ook bewolkt en regenachtig en dan hebben we juist de neiging om ons terug te trekken en binnen te gaan zitten om zware maaltijden te eten. Vorige week scheen de zon juist volop en als de zon schijnt, krijgen we energie en worden we als het ware naar buiten getrokken om dingen te ondernemen. Alleen was het ook heet. Zo heet zelfs dat de energie die de zon ons geeft door de hitte onmiddellijk weer uit ons getrokken wordt. Hoe gaan we om met dit soort tegenstrijdigheden? Hoe houden we onze energie op pijl en ons lichaam in balans? Vandaag wil ik daarom geen zonnegroet doen, want daarmee wakker je het vuur in je lichaam aan, maar een verkoelende maangroet. En veel vooroverbuigingen, want die helpen je te aarden en met jezelf in contact te komen, omdat je je als het ware terug trekt in je eigen wereld. Dat is belangrijk op dagen als deze: het contact met jezelf en je lichaam versterken, zodat je goed kan luisteren naar wat het nodig heeft. Dus laten we beginnen.”

Don't you shush me!

di, 16/07/2013 - 04:59 -- Wyke
Fishkill New York

Het is 9.34 als de trein vanuit Grand Central Station richting Beacon vertrekt. We zitten met z'n drieën naast elkaar op de bank. Mijn vriend P. bij het raam met een tijdschrift op zijn schoot, mijn vriendin A. bij het gangpad met iced espresso in haar hand en ik in het midden. Vandaag gaan we frambozen en bosbessen plukken op Fishkill Farms (upstate NY).

The day my airconditioning died

wo, 10/07/2013 - 21:24 -- Wyke
Airconditioning, heatwave, NYC

Iemand zei ooit: New York is like a good looking boyfriend. You wake up nexto him and you sigh in happiness and than he turns over and slaps you in the face. Oftewel, New York is een fantastische stad waar je een enorme energie van krijgt en veel inspiratie opdoet, maar soms -heel soms- is New York ook gewoon een 'pain in the ass' waar dingen nou eenmaal niet zo gestroomlijnd geregeld zijn als in Nederland. Dan heb je een bank gekocht en blijkt het onmogelijk om die naar je appartement te krijgen. Of een deel van de metrolijn ligt de hele zomer stil en je redt je kont er maar mee. Of je airconditioning houdt er middenin een hittegolf mee op (denk 38 graden met een luchtvochtigheid van 80%) en de levertijd van een nieuwe is 90 dagen bij Home Depot op de hoek. Dat zijn de momenten waarop je je schrap zet voor wat komen gaat...

Pagina's

Subscribe to Front page feed